KMO-PORTEFEUILLE

1. Wat is de KMO-portefeuille?

De KMO-portefeuille is een subsidieregeling die kleine en middelgrote ondernemingen (KMO's) in Vlaanderen ondersteunt bij hun groei, innovatie en professionalisering.

2. Wie kan genieten van de KMO-portefeuille?

Kleine en middelgrote ondernemingen (KMO's) die gevestigd zijn in Vlaanderen kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Dit omvat zowel zelfstandigen, vrije beroepen als ondernemingen met rechtspersoonlijkheid. 

3. Hoe verloopt de aanvraag?

Voldoet je bedrijf aan de omschrijving van een KMO volgens de Europese definitie en beslissen we samen in zee te gaan, dan bezorg ik je een stappenplan. Daarop vind je de link naar het aanvraagportaal en alle gegevens die je nodig hebt om de aanvraag correct in te vullen.

Het portaal splitst automatisch het totaalbedrag van de opleiding in de eigen bijdrage van jouw kmo en de subsidie. Het nodigt je automatisch uit om de eigen bijdrage (dus het totaalbedrag zonder subsidie) te storten op rekening van Sodexo. Daarna bevestig je nog de doorbetaling via de KMO-portefeuille. De btw en niet in aanmerking komende kosten betaalt u rechtstreeks aan Vé DS Taal op Maat.

Met het stappenplan wijst alles zichzelf uit en bij vragen help ik je graag. 

4. Hoeveel bedraagt de steun? 

Kleine ondernemingen zien op deze manier 30% van de opleiding gesubsidieerd, middelgrote ondernemingen kunnen rekenen op 20%.

Het steunplafond van 7.500 euro geldt voor zowel kleine als middelgrote ondernemingen. 

Registratienummer: DV.O247947